Manga Birodalom

Japán cím:
Shin Seiki Evangelion
Angol cím:
Neon Genesis Evangelion
Futott:
1994.12.26 - 2013.06.04
Kötetek száma:
14
Műfaj:
Fordító:
Szerkesztő:
Ismertető:

Bevezetés
A Neon Genesis Evangelion egy poszt-apokaliptikus világban játszódó manga mecha harcokkal, fordulatos történettel, sok drámával és jól kidolgozott karakterekkel.
 

Történet
2015-öt írunk. 15 év telt el egy rejtélyes katasztrófa, a Second Impact óta, melynek következtében megsemmisült az antarktiszi jégtakaró és meghalt a Föld lakosságának fele.

Történetünk kezdetén egy angyalnak nevezett gigantikus szörny ront Tokió-3 erődített városára. A támadást szerencsésen éli túl Shinji Ikari, a 14 éves zárkózott természetű fiú. A NERV tudományos-katonai szervezet földalatti bázisára viszik. Itt találkozik apjával, Gendo Ikarival, aki a szervezet vezetője. Gendo hidegen fogadja évek óta nem látott fiát és rögtön egy hatalmas felelősséggel járó feladattal bízza meg. Shinjinek kell ugyanis vezetnie az Evangelion 01-et, egy hatalmas humanoid, részben szerves, részben gépi harci egységet. Az Eva az egyetlen fegyver, ami képes legyőzni egy angyalt, de csak néhány kiválasztott fiatal képes vezetni azt.

A továbbiakban megismerünk két női Eva pilótát is, Rei Ayanamit és Asuka Langley Soryut. A pilóták feladata lesz a Tokió-3-at megtámadó angyalok likvidálása izgalmas csaták keretében. Megismerhetjük a szereplők személyiségét és magánéletét is, például iskolai jelenetekben. Mindeközben folyamatosan derül fény a NERV és az angyalok titkaira.
 

Szereplők
Ikari Shinji: A búskomor fiú az Eva Unit-01 pilótája és a manga főszereplője. Miután édesanyja meghalt és az apja nevelőszülőkhöz adta, nem talál célt az életében. A NERV-be kerülve eltökéli, hogy kivívja apja elismerését. Motiválatlan természetén csak a sorsdöntő csaták kiélezett helyzeteiben tud felülemelkedni.

Gendo Ikari: Shinji apja és a NERV keménykezű parancsnoka. A felsége halála nagyon megviselte, azóta nem képes a fiával apaként viselkedni. A NERV-vel kapcsolatos terveibe csak helyettesét, Fuyutsuki professzort avatja be.

Rei Ayanami: 14 éves kék hajú lány, az Eva Unit-00 pilótája. Halk szavú, engedelmes teremtés, aki általában érzelemmentesnek tűnik. Mindenkinél jobban tiszteli Ikari parancsnokot.

Asuka Langley Soryu: A szintén 14 éves vörös hajú lány Németországból érkezik Tokióba, hogy a Unit-02 pilótájaként szolgáljon. Igen tehetséges, de még inkább nagyképű. Vadóc természete mögé rejti valódi érzéseit.

Misato Katsuragi: A 30 éves, fiatalos nő a NERV tisztje. Ő fogadja be a lakásába Shinjit és később Asukát is. A munkájában felelősségteljes, de otthon elengedi magát. Van egy nagyon szokatlan háziállata.
 

Kapcsolat az animével
Az Evangelion anime változata a műfaj egyik legnagyobb hatású, világszerte népszerű alkotása. A manga 1994-ben, egy évvel az anime sorozat bemutatása előtt indult, azonban a befejezésre egészen 2013-ig kellett várni. A szerző karakterdizájnerként vett részt az anime elkészítésében. A történet nagy vonalakban megegyezik a TV-sorozat és az End of Evangelion film tartalmával, de vannak eltérések. Ezért érdemes az anime rajongóinak is elolvasni a mangát, főleg azoknak, akiket a profin animált mecha csaták helyett a jellemábrázolás és a szereplők háttértörténete fogott meg.

(Forrás: Animeaddicts)

Csak regisztrált felhasználók tölthetnek le!

V01 Ch01 - V03 Ch15 (42 letöltés / olvasás)
2021. 07. 15. 05:26